Da li gledate reprize domacih igranih serija?
Da - redovno
Ponekad
Ne
PRIŽELJKUJEM REJFA FAJNSA ZA PARTNERA
Predstavljamo kandidate za “Evropsko lice”: Kristina Radenković
Milo i Kristina

Piše S. Bijelić
Još jedan prag takmičenja prošla je i diplomirana glumica Kristina Radenković (27). Od malena uči jezike, godinama je išla na džez balet, obožava da igra, voli da peva i tvrdi da je ovaj konkurs iz nje “izvukao” sve njene pritajene ljubavi. Gluma se, naravno, ne računa. Ta ljubav je očigledna.
- “Evrovizija” je uvek bila TV spektakl koji se u mom domu nije propuštao, ali na ovaj konkurs sam se prijavila jer se pričalo o školi za voditelje. Smatram da su gluma i posao voditelja dve različite stvari i da, iako iziskuju slična umeća (dikciju, scensko držanje i slično), svaki je zahtevan na svoj način. Naravno da bih volela da prođem dalje, ali ako se to ne dogodi, svakako ću se truditi da upijem ono najbolje sa RTS, jer smo okruženi profesionalcima u tom poslu.


Kristina Radenković

PRIŽELjKUJEM REJFA FAJNSA ZA PARTNERA

Kao voditeljski uzor izdvaja Jovanu Janković, a za Ivicu Klemenca otkriva da joj je bio profesor na Akademiji u Novom Sadu i da su imali divan odnos.
- Cenim ljude koji mi ukazuju na moje mane u poslu i pokazuju kako da ih prevaziđem. Profesor Klemenc me nije puštao sa časa dok samu sebe ne ubedim da nešto mogu da uradim. Dosadašnje iskustvo, koliko god da je bilo stresno, zbližilo je kandidate, pa su i prijateljstva veliki dar ovog konkursa.
Kao članica Narodnog pozorišta u Somboru, od početka sezone Kristina je imala već dve premijere - “Kadmo kralj” Nele Antonović i “Mirandolinu” Filipa Grinvalda, a počinje s probama za “Nigde drugde”. Igra i u “Važno je zvati se Ernest” Olje Đorđević, “Poslednjoj smrti Frenkija Suzice” Kokana Mladenovića, “Maski” Gorčina Stojanovića, “Monogamiji” Ane Tomović. U SNP igra u predstavi “Poručnik sa Inismora” Žanka Tomića.
- Volela bih da odigram Hedu Gabler. To je lik koji me intrigira u svakom smislu. Na filmu bih volela da se nađem pored Rejfa Fajnsa. Životna mi je želja da ga gledam u pozorištu i - radiću na tome.

Milo Lekić

NISAM NI KRENUO SA SKROMNIM CILjEVIMA

U nizu glumaca koji su se prijavili na konkurs za “Evropsko lice” je i Milo Lekić (22), Beograđanin po rođenju, student završne godine Akademije umetnosti BK, u klasi profesora Predraga Ejdusa.
- Mnogi iz moje generacije su tek nedavno počeli da prate “Evrosong”, ali ja sam među malobrojnima koji to čine već petnaestak godina. Svake godine, u maju, društvo se okupi kod mene i navijamo. Iako svi kažu da je politika umešana i da je reč o komšijskom glasanju, mislim da ipak pobeđuju dobre pesme.
Interesantno je to da Milo studira i turistički-hotelijerski menadžment, na univerzitetu Singidunum.
- To nema nikakve veze s glumom, ali me interesuje zbog posla kojim se moji roditelji bave. Otac, naime, drži jedan hotelski objekat u Crnoj Gori, tako da sam u tom poslu od detinjstva. Ipak, na prvom mestu je moja ljubav prema glumi i verujem da ću se u životu baviti isključivo time. U pozorištu bih voleo da sarađujem s Jagošem Markovićem, Egonom Savinom, Gorčinom Stojanovićem, a u planu imam i pojavljivanje na filmu i u serijama. Nadam se da ću dobiti priliku i za posao u inostranstvu. Moj otac govori pet jezika i insistirao je na tome da ih i ja savladam. Engleski sam naučio u školi, ali najviše mi je pomogao turizam, to što sam od malena bio okružen gostima iz inostranstva i stalno im nešto objašnjavao.
Milo je pet godina aktivno trenirao košarku, a bavio se i plivanjem. Kaže da toliko dobro poznaje sport da je svojevremeno razmišljao o tome da postane sportski novinar. Ali, eto, od svih ljubavi, na kraju je prevagnula najveća - prema glumi. Kako to biva, ona će mu jednog dana, osim popularnosti, obezbediti i naklonost devojaka.
- Ne mogu reći da mi se dopadaju isključivo plavuše ili crnke. Da bi me devojka privukla mora da ima “ono nešto” u sebi. Prvo primetim pogled, odnosno njene oči, a onda na red dolazi procenjivanje, da li imamo zajednička interesovanja...
Jedna je zadovoljila te kriterijume. Pratila je Mila na svim snimanjima “Evropskog lica”, podržavala ga...
- Ona je moj najveći fan, ali i najveći kritičar. Recimo, zamerila mi je da sam u pojedinim trenucima na sceni delovao previše sigurno, kao da sam ovo radio mnogo puta, te da postoji mogućnost da se to ne svidi žiriju. Možda je u pravu, ali kada sam se prijavio na konkurs, nisam ni imao skromne ciljeve. Verovao sam da ću doći do kraja i, kako vreme odmiče, to mi izgleda sve realnije.


SADRŽAJ



Na ti sa... Bojanom Ordinačev
ZA SVE U ŽIVOTU IMAM PETLjU

Usnija Redžepova
MOJIH PET VELIKIH LjUBAVI

Branka Nevistić, voditeljka “Piramide”, na Atlas TV
CRNOGORSKA SFINGA

Hirovi svetskih i naših zvezda
OPSEDNUTE ŠOPINGOM

Šesta nedelja u kući “Velikog Brata”
STIGLA NOVA EKIPA

Intervju sa glumicom Ivanom Popović
MOGLA BIH DA ŽIVIM SAMO OD LjUBAVI

Mirjana Bobić-Mojsilović
LOŠE VESTI

RTS snima seriju “Moj rođak sa sela”
U GLAVNOJ ULOZI – SRBIJA

Predstavljamo kandidate za “Evropsko lice”
KRISTINA RADENKOVIĆ I MILO LEKIĆ

Šou program “Plesom do snova” u svetu
I MARADONA JE BIO ZVEZDA

Modni biro: Dragana Ognjenović na Beck's Fashion Week-u
JEDNOSTAVNO, LEŽERNO, ŽENSTVENO

SVE O TV SERIJAMA